Leadership Institute Meeting
(LIM)

Thursday, April 25

5:00 pm – 7:30 pm

Evening Networking Mixer

Welcome drinks & light appetizers

Location
La Verendrye Room
Speaker
All attendees & guests (optional)

Friday, April 26

7:15 am
Registration
Location

TBD

Speaker

TBDPMI Manitoba Chapter

7:30 am – 8:30 am
BREAKFAST & NETWORKING
Location

TBD

Speaker

TBD

8:00 am (30 mins)

First Time Attendees Meet & Greet/Q&A

Location

TBD

Speaker

Jim Karthan, R2 Mentor

8:30 am (45 mins)

Welcome and Introduction

  • Opening Announcements
  • Ground Rules
  • Presidents Introduce Attendees
  • Agenda
Location

TBD

Speaker
Jim Karthan, Christa Ferreira, President PMI Manitoba
9:15 am (30 mins)

Networking Ice Breaker

Location

TBD

Speaker

Jim Karthan

9:45 am (60 mins)

PMI: The Journey Continues

PMI’s winning aspiration is to empower people to make ideas a reality. We are strengthening our efforts to help prepare project leaders for a fast-moving future, in which emerging technologies, marketplace and digital disruption are impacting virtually every industry and sector.  This session will provide insights into PMI’s transformation efforts, how we got here, how and why we are transforming and what happens next.
Location

TBD

Speaker
Kristin Hodgson, PMI CAE Lynn Shannon, PMI CMAG
10:45 am (15 mins)
BREAK
Location

TBD

Speaker

TBD

11:00 am (60 mins)

Confronting Volunteer Conflict (versus running for cover!)
How you deal with conflict; both professionally as well as within your volunteer roles, is a challenge BUT also a learning opportunity !

Discuss differences between an Ethics versus Conflict issue, common sources of conflict, examine volunteer conflict behaviors, and share techniques on how to resolve and move past conflict.
Location

TBD

Speaker

Lynn Shannon, PMI CMAG

12:00 pm (60 mins)

LUNCH& NETWORKING

Location

TBD

Speaker

TBD

1:00 pm

Breakout Session Preparation

Location

TBD

Speaker

Jim Karthan

(15 mins)
  • Session lead assignments
  • Goals of sessions
  • Expectations for deliverables& documentation
Location

TBD

Speaker

TBD

1:15 pm (60 mins)

Like Role Breakout Sessions

  1. Professional Development
  2. Membership
  3. Volunteerism
  4. Marketing
  5. Finance
  6. Outreach
Location

TBD

Speaker

Session Leads

2:15 pm (15 mins)

BREAK

Location

TBD

Speaker

TBD

2:30 pm (30 mins)

Like Role Breakout Sessions Readouts

  1. Professional Development
  2. Membership
  3. Volunteerism
  4. Marketing
  5. Finance
  6. Outreach
Location

TBD

Speaker

Session Leads

3:00 pm (45 mins)

Keynote: Bring Your ‘A’ Game to Work and Life!

Journey on this high energy, no holds barred presentation as Stephanie peels the layers back and exposes not only what you need to do to bring your ‘A’ game to your life and livelihood but how to do it - sustainably!
Location

TBD

Speaker
Stephanie Staples Master motivator, multi-titled author, CJOB radio host, social entrepreneur and Manitoba Women Entrepreneur of the Year award winner.
3:45 pm – 4:00 pm (15 mins)

Wrap Up

  • Closing Announcements
  • Saturday Agenda
  • Friday Night Event 
Location

TBD

Speaker

Jim Karthan

4:45 pm – 9:00 pm

Friday Night Evening Event&Dinner

  • 4:45pm –  Bus from Hotel to Assiniboine Park
  • 5:30pm – Journey to Churchill tour
  • 7:15pm – Dinner
  • 8:30pm – Bus back to Hotel
Location

TBD

Speaker

PMI Manitoba Chapter

Saturday, April 27

7:30 am – 8:30 am

BREAKFAST & NETWORKING

Location

TBD

Speaker

TBD

8:30 am (15 mins)

Start Day 2

Opening Announcements
Location

TBD

Speaker

Jim Karthan

8:45 am (15 mins)

Strategic Advisory Group Meeting Summary Readout

Recap the President’s session held on Thursday
Location

TBD

Speaker

Jim Karthan

9:00 am (30 mins)

Chapter Best Practices Presentation

  • New Provider Portal overview & tips
Location

TBD

Speaker

Larissa Moran, PMI Region Partner, Toby Utermohlen, PMI Region Administrator

9:30 am (30 mins)

Chapter Marketing

Learn why marketing is important in obtaining your chapter's goals, the difference between a marketing strategy and marketing plan, and the marketing resources available to chapter leaders.
Location

TBD

Speaker
Nicole Santosusso, PMI Marketing Specialist
10:00 am (15 mins)
BREAK
Location

TBD

Speaker

TBD

10:15 am (30 mins)

Academic Outreach

Engaging with the Next Gen
Location

TBD

Speaker
Ashley Forsyth, PMI Academic Specialist
10:45 am (30 min)

R2 Speaker Portal

  • Overview & Demonstration
  • Chapter participation
Location

TBD

Speaker

TBD

11:15 am (30 mins)

Share-outs:

What were your ‘ah-ha’ moments?
Location

TBD

Speaker

TBD

11:45 pm – 12:00 pm

Closure and Adjournment

Location

TBD

Speaker

Jim Karthan

© 2017 PMI Manitoba Chapter. All Rights Reserved. Designed By Proteon Software.